Bokningsinstruktioner

Här fyller du i din intresseanmälan för stugbokning. Läs först igenom instruktionen för att undvika missförstånd i intresseanmälan. Nedanför formuläret finns även frågor och svar.

1. Fyll i dina kontaktuppgifter. Alla uppgifter är obligatoriska. Kontrollera gärna e-postadressen en extra gång eftersom det är via den ni får svar på er bokning.

2. Lämna önskemål om vilken stuga du önskar boka och vilken vecka.

Du börjar med att boka ditt första önskemål, där du väljer stuga, vecka och period. Skicka bokningsförfrågan för ditt första önskemål. Se. Tex. Lillstugan och vecka 7. Skriv i Meddelande "önskemål 1".

Därefter bokar du ditt andra önskemål på samma sätt.

Kom ihåg att bokning som avser hela veckor har alltid förtur i lotteriet för vintersäsongen. Stugbyten sker på söndagar alt. torsdagar (kortveckor). Erhållen stuga disponeras tidigast kl 14.00.

Önskar du boka en stuga efter avslutad lotteridragning skickar du en bokningsförfrågan på samma sätt som beskrivs ovan.
 Dvs. välj vilken stuga och vilken vecka du önskar boka.

Husdjur och rökning är ej tillåtet i någon av stugorna.

Vi har som målsättning att svara på alla bokningsförfrågningar inom 48h.



Bokningsförfrågan

Frågor och svar

När blir bokningen bindande?

  • Både du och Personalstiftelsen är bundna vid hyresavtalet så snart vi bekräftat bokningen och du betalat avgiften.

När ska bokningen betalas?

  • Avgiften (=hela hyran) ska vara inbetald 2 månader innan bokad period.

Vad händer om du inte betalar i tid?

  • Om du inte betalar avgiften i tid har vi rätt att stryka din bokning. Om du missar betalning av hyran räknas det som en avbokning från din sida och då gäller reglerna för avbokning.

Vad gäller om du vill avboka?

  • Du kan avboka muntligen eller skriftligen till oss. Om du avbokar tidigare än 30 dagar före avtalad ankomst, behöver du inte betala mer än en expeditionsavgift på 500 kronor. Om du avbokar 30 dagar eller senare före avtalad ankomst, måste du betala 90 % av hyran. Om du redan hunnit betala mer än vad du i så fall blir skyldig att betala återbetalar Personalstiftelsen mellanskillnaden. Om vi lyckas hyra ut stugan till någon annan, återbetalar vi till dig ett belopp, som motsvarar den nya hyresgästens hyra, med avdrag för en expeditionsavgift på [högst 500] kronor.

Vad har du för rättigheter?

  • Om du har klagomål bör du framföra dem till oss snarast möjligt, helst inom 3 dagar från ankomstdagen. Fel, som uppstår under vistelsen, bör du anmäla omgående, så att vi får en chans att rätta till det.
  • Du har rätt att sätta någon annan i ditt ställe och vi måste godta den personen om vi inte har särskilda skäl att vägra. Du måste i så fall meddela oss före tillträdesdagen.

Vad har du för skyldigheter?

  • Se till att stugan är i det skick som den var när du kom. Vårda stugan som om du är ägare till stugan.
  • Var vänlig och fyll i ”städinstruktion” efter avslutad hyra och scanna och skicka den till oss direkt efter din hemkomst.